torsdag 20. august 2009

For studentane!


Først og fremst vil jeg beklage til alle foreldre der ute. Her kommer den stygge sannhet dere ikke vil innse og håper er usann. Studentlivet slik media fremstiller det består av svært mye konsumering av alkohol. Men som er gammel rev har sagt ” du må ikke tro på alt som blir fortalt eller skrevet!”. MEN i dette tilfelle har nok media litt for riktig, kanskje litt feil også. For studenter konsumerer kanskje mer enn antatt. Dessverre! Difor er det en nødvendighet for en student å granske alkoholprisene et dette land;

ØL: Sitat fra en bok om Australia i kapitelet Perth; ” Selv om Australia er et av verdens ledende vinproduserende land, har ølet fremdeles et kraftig tak på den mannlige delen av befolkningen. Ølmage er en australsk institusjon, og den næres av et nærmest religiøst forhold til ølvitenskap. Øl er like viktig som sport og nytes ofte fra samme sted: lenestolen! (HAHA) Hver delstat har også sitt lokalt foretrukne ølmerke, Swan Lager når det kommer til Perth.” Sistnevnte har jeg ikke erfart så mye ennå, men ølet var godt da! For å underbygge denne påstanden fra boken passer historien om taxi sjåføren og Nicklas godt inn:

INT: TAXI - DAY

Driver:

Do you know what an Australian breakfast is?

Nicklas:

(en dum og kort tenkt Nicklas, som ble veldig fornøyd med sitt svar)

Probably eggs and bacon. Like England!

Driver:

(Selvsikker og latter mild)

NO! Ha-ha… A PINT… and another beer!

THE END

Med andre ord, aussies liker øl! Noe som gjenspeiler seg i de ulike liquer schappene som finnes. Utvalget er til tider utrolig stort, hvor du finner øl fra hele verden! Dessverre er ikke Norge representert (kjempe rart: P), men Danmark er! Noe som er ganske kult er drive innsa. Ja, du kan kjøre bil og kjøpe alkohol uten å gå ut av bilen! Ganske slapt og ganske deilig! På slike steder har de et stort walk inn kjøleskap! Så du kan hente en kasse med øl som er iskald! Råtte digg! Prisene varierer. En singel øl kan koste det samme som Norge, hvis ikke mer, men hvis man kjøper en 24 pack blir det alltid billigere. (Noe vi seff alltid gjør!) Da kan du få heinikken for samme pris som en Tuborg! Altså 10 kr per stk! Loveable! Norge er forresten det nest dyreste landet i verden å kjøpe en halv liter etter Arab Emiratene. Det er drøyt! Australia, aner jeg ikke…

VIN: Vin er sundt! Koster ca 1/3 mindre enn i Norge! P. S Nicklas begynner å bli voksen! Han liker rød vin nå! Kjempe klapp for meg selv!

SPRIT: Liquer! Koster omtrent halv parten av prisen i Noreg. Temmelig jill ! En kul ting er at man finner masse ferdig utblandete drinker. Slik som bourbon cola og gin N tonic. Finnes alltid et valg for de latte vettu, men slikt er ikke kjempe billig akkurat!

Nå tenker du sikkert. Selvsagt vet disse gutta så mye og alkohol i sitt nye land og vi fremstår nok som små alkoholikere (bortsett fra Tord, han er tromsøværing på sitt beste!), MEN må nok skuffe alle studenter der ute. Det blir nok mye skole, og mindre giftinhalering!

Quote Tord: Når vi føler oss sunne; Fuck salaten, vi tar vin til maten!

---N out---

3 kommentarer:

  1. Haha, endelig en oppdatering ja! Morosamt å lese om prisene på alkohol, og den vitsen til taxiduden var tha bomb. Her er det pub-til-pub-til-bar-til-pub-til-bar-til-pub-til-pub-runde i dag! Vi gleder oss noe helt vilt! Kos dere gutter og legg ut mer bilder fra turen så langt, så skal vi legge ut fra fadderuken når den er omme;)

    SvarSlett
  2. Godt å høre at dere lever.. Her går ting litt på halv 12 etter et større alkoholinntak.. Men vi lever! Wiiii! Supp supp! wiiii... Gleder meg til vinkvelder når du kommer hjem Nicklas... klem til dere alle!

    SvarSlett
  3. man! heineken e jo best!! å australsk rødvin e kjempegodt!!! igjen e d bevist at trondheim e den kjibaste plassen å studera..

    SvarSlett